2 października 2017

Naleśniki a'la buritos




      Usmażyć naleśniki - farszu starczyło mi na 10 naleśników

      Farsz:
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorów - krojonych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 fix Spaghetti Bolonese Knorr
  • 120 g sera żółtego
     Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z mięsem. Dodać pomidory - razem z sokiem, odcedzoną fasolę i kukurydzę. Zasypać fixem - można dodać 0,5 szkl. wody. Wszystko wymieszać i dusić, aż zgęstnieje.
   Po wystudzeniu wymieszać ze startym serem i nakładać na placki naleśnikowe. Zwijać podobnie jak krokiety, układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w rozgrzanym piekarniku w temp. 200'C, przez 10 minut. Można podać z kwaśną, gęstą śmietaną.
   



Wg: https://www.przepisy.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz