Usmażyć naleśniki - farszu starczyło mi na 10 naleśników
Farsz:
- 300 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka pomidorów - krojonych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 fix Spaghetti Bolonese Knorr
- 120 g sera żółtego
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z mięsem. Dodać pomidory - razem z sokiem, odcedzoną fasolę i kukurydzę. Zasypać fixem - można dodać 0,5 szkl. wody. Wszystko wymieszać i dusić, aż zgęstnieje.
Po wystudzeniu wymieszać ze startym serem i nakładać na placki naleśnikowe. Zwijać podobnie jak krokiety, układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w rozgrzanym piekarniku w temp. 200'C, przez 10 minut. Można podać z kwaśną, gęstą śmietaną.
Wg: https://www.przepisy.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz