19 marca 2016

Sałatka "śmieciowa"


 
  •  filet z kurczaka (dałam duży-podwójny)
  • 1-2 pomidory
  • 1 ogórek zielony
  • 1 cebula czerwona
  • kapusta pekińska lub sałata
  • ser feta ok. 100-150 g (ile kto lubi)
  • 1 sos winegret lub francuski
  • przyprawa gyros
  • dodałam jeszcze warzywa z rosołu (marchewkę, pietruszkę i seler)
     Mięso pokroić w kostkę, pospać przyprawą gyros i smażyć na oleju (można użyć pieczonego, smażonego fileta pozostałego np. z obiadu).
   Pomidory, ogórek, cebulę, ser feta kroimy w kostkę i mieszamy z chłodnym mięsem. Dodajemy pokrojoną kapustę, tak ok. dużą garść i ewentualnie pokrojone w kostkę jarzyny z rosołu.
   Wszystko polewamy sosem sporządzonym wg przepisu na opakowaniu i mieszamy. Ja posypałam jeszcze kiełkami rzodkiewki. 
     
Wg: Ela S.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz