- filet z kurczaka (dałam duży-podwójny)
- 1-2 pomidory
- 1 ogórek zielony
- 1 cebula czerwona
- kapusta pekińska lub sałata
- ser feta ok. 100-150 g (ile kto lubi)
- 1 sos winegret lub francuski
- przyprawa gyros
- dodałam jeszcze warzywa z rosołu (marchewkę, pietruszkę i seler)
Mięso pokroić w kostkę, pospać przyprawą gyros i smażyć na oleju (można użyć pieczonego, smażonego fileta pozostałego np. z obiadu).
Pomidory, ogórek, cebulę, ser feta kroimy w kostkę i mieszamy z chłodnym mięsem. Dodajemy pokrojoną kapustę, tak ok. dużą garść i ewentualnie pokrojone w kostkę jarzyny z rosołu.
Wszystko polewamy sosem sporządzonym wg przepisu na opakowaniu i mieszamy. Ja posypałam jeszcze kiełkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz