20 marca 2014

Koperkowe roladki

 

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2-3 pęczki koperku
  • czosnek granulowany, sól
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1/2 łyżki mąki pszennej
   Koper opłukać, posiekać, filety umyć, osuszyć, rozbić.
Następnie posypać solą, czosnkiem i 1 łyżeczką koperku. Zwijać roladki, spiąć wykałaczką. Gotowe przełożyć na gorący tłuszcz i zrumienić z każdej strony. Następnie zalać 1/2 szkl. wody i dusić pod przykryciem ok. 15-20min.
  Po tym czasie roladki wyjąć. Do 1/3 szkl. wody dodać śmietanę i mąkę, rozmieszać i wlać do rondelka z sosem, na koniec wsypać resztę koperku i włożyć roladki.
  Można do rolad włożyć kiszony ogórek i np.plasterek żółtego sera.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz