- 2 główki brokuł
- 7 cienkich plasterków surowego boczku (kupiłam pokrojony i paczkowany w Biedronce)
- 0,5 średniej czerwonej cebuli
- 1 duży pomidor
- 2 łyżki suszonej żurawiny lub rodzynek
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 50 g żółtego sera mozzarella
Brokuły podzielić na małe różyczki, ugotować na sitku ok.5 minut i ostudzić. Usmażyć boczek, cebulę drobno posiekać, pomidor i ser pokroić w małą kostkę.
W misce połączyć wszystkie składniki, dodając pokruszony boczek.
Składniki na sos:
- 0,5 szkl.(125 ml) majonezu
- 1 łyżka octu 5% lub 2 łyżeczki 10%
- 2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz do smaku
Wymieszać wszystkie składniki i polać sałatkę, delikatnie wymieszać.
Wg: http://wielkiezarcie.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz