20 marca 2014

Rolada serowa z pieczarkami

 

  • 35 dag żółtego sera
  • 30 dag pieczarek
  • 35 dag filetów z kurczaka (jedna pojedyncza)
  • cebula
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 3 jajka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
     Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na wyłożoną pergaminem blachę (25x40cm); (ja jeszcze posypałam troszeczkę solą i pieprzem) i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
   Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju.
   Na ciepłym serowym placku układamy mięso i przykrywamy warstwą pieczarek. Zwijamy w roladę i zapiekamy 25 minut w temp. 180 °C.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz