30 kwietnia 2016

Kinder Country


  • 350 ml śmietany słodkiej 36% (ja dodałam jeszcze śmietan-fix)
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g herbatników (do tortownicy o śr. 21 cm wychodzi ok. 100 g)
  • 2 białe czekolady (200 g)
  • 2 mleczne czekolady (200 g)
  • 3 szkl. płatków Nestle Kangus + garść do posypania
     Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciasno herbatniki.
   Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. 
   200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek i zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szkl) i wymieszać łyżką.
   Wylać masę na herbatniki, wyrównać i ponownie ułożyć warstwę z herbatników.
   W kąpieli wodnej roztopić mleczne czekolady. Resztę śmietany (150 ml) ubić na sztywno, dodać do przestudzonej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą.
   Wylać na herbatniki i posypać garścią Kangusów. Wstawić do lodówki na 2 godz. a najlepiej na noc. 



Wg: http://www.przepisnatalerzu.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz