20 marca 2014

Pieczeń z warzywami


  • 1 kg. mięsa mielonego
  • 1,5 papryki (dałam po połowie z trzech kolorów)
  • 2 średnie marchewki
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól, pieprz
   Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać.
   Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na podłużną blaszkę z papierem do pieczenia (ja włożyłam do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą).  Piec 1 godzinę w nagrzanym do 200' piekarniku.


                                      Pomysł wg: http://www.apetytnawiecej.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz