4 kwietnia 2016

Murzynek II



     Ciasto:
  • 2 szkl. cukru
  • 250 g margaryny Palmy
  • 3 łyżki kakao
  • 0,5 szkl. wody
   Zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać:
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 4 żółtka + piana z białek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia (to nie błąd)
  • 1 cukier waniliowy
   Wszystko zmiksować i wylać na średnią blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w temp. 180'C ok. 50 minut.

     Polewa:
  • 3 łyżki wrzącej wody
  • 3 łyżki cukru
  • 100 g margaryny
  • 3 łyżki kakao
   Mieszać do rozpuszczenia się cukru. Polać przestudzone ciasto.



Wg: Terenia Sz.

1 komentarz: