Ciasto:
- 2 szkl. cukru
- 250 g margaryny Palmy
- 3 łyżki kakao
- 0,5 szkl. wody
Zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać:
- 2 szkl. mąki pszennej
- 4 żółtka + piana z białek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia (to nie błąd)
- 1 cukier waniliowy
Wszystko zmiksować i wylać na średnią blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w temp. 180'C ok. 50 minut.
Polewa:
- 3 łyżki wrzącej wody
- 3 łyżki cukru
- 100 g margaryny
- 3 łyżki kakao
Mieszać do rozpuszczenia się cukru. Polać przestudzone ciasto.
Wg: Terenia Sz.
Moje ukochane ciasto :-)
OdpowiedzUsuń