8 stycznia 2015

Sałatka z zupek chińskich II


  • 2 zupki chińskie "Łagodny kurczak"
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 papryki (mogą być różne)
  • 5 łyżek maggi
  • 2 łyżki majonezu
  • sos włoski do sałatek
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  Mięso drobno pokroić w kostkę, zamoczyć w maggi na pół godziny. Warzywa drobno pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, pokrojoną kapustę, wymieszać i odstawić. 
   Na patelnię dać łyżkę oleju, usmażyć mięso, wystudzić. Po mięsie na patelnie pokruszyć zupki z przyprawami, podsmażyć ciągle mieszając (ok. 20 min).
   Zimne produkty wymieszać z warzywami. Dodać majonez i sos włoski zrobiony wg przepisu na opakowaniu. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki.
 
Wg: p.Wadowska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz