- 2 zupki chińskie "Łagodny kurczak"
- 1 średnia kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 2 papryki (mogą być różne)
- 5 łyżek maggi
- 2 łyżki majonezu
- sos włoski do sałatek
- 1 podwójna pierś z kurczaka
Mięso drobno pokroić w kostkę, zamoczyć w maggi na pół godziny. Warzywa drobno pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, pokrojoną kapustę, wymieszać i odstawić.
Na patelnię dać łyżkę oleju, usmażyć mięso, wystudzić. Po mięsie na patelnie pokruszyć zupki z przyprawami, podsmażyć ciągle mieszając (ok. 20 min).
Zimne produkty wymieszać z warzywami. Dodać majonez i sos włoski zrobiony wg przepisu na opakowaniu. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki.
Wg: p.Wadowska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz