15 kwietnia 2015

Nibypizza

 

  • 500 g pieczarek
  • ser żółty
  • ew. wędlina
     Pieczarki poddusić, jeśli dodajemy wędlinę to pokroić w kostkę.


  Ciasto:
  • 5 łyżek mąki
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
    Jajko roztrzepać, dodać mąkę i proszek, przyprawić (konsystencja musi przypominać ciasto naleśnikowe - jeśli jest za gęste dodać przegotowaną wodę).
    Wylać na rozgrzany tłuszcz na patelni i upiec z jednej strony. Przewrócić i na upieczoną powierzchnię nałożyć farsz (pieczarki, wędlinę i co kto lubi). Posypać startym serem i przykryć do momentu, aż ser się roztopi. Polać keczupem. 
   Przepis na większą patelnię lub dwie małe.

Wg: Mama

1 komentarz: