- 1 kg filetów rybnych
- 3 pietruszki
- 5-6 marchewek
- 1 średni por
- 4-5 cebul
- 1/4 selera (jeśli mniejszy to 1/2)
- koncentrat pomidorowy
- 2 listki laurowe
- 3-4 ziarenka ziela ang.
- sól, pieprz, cukier
- mąka, olej (oliwa)
Filety obtoczone w mące obsmażyć na oleju, w międzyczasie cebulę pokroić w piórka i smażyć do zeszklenia, obrane jarzyny zetrzeć na tarce (grubsze oczka), pokroić w paski jasną część pora. Włożyć do cebuli i przesmażyć podlewając olejem, dodać listki i ziele ang. Podlać trochę wodą i dusić do miękkości. Dodać koncentrat pomid. i doprawić do smaku.
Usmażoną rybę, podzielić na kawałki i włożyć do naczynia na to gorące warzywa (jeśli mamy większą ilość-przekładać warstwowo). Można posypać natką pietruszki.
Smaczna na gorąco i zimno.
Wg: http://www.wielkiezarcie.com/ |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz