23 kwietnia 2014

Biała kiełbasa z cebulą


  • ok.5 kiełbas białych-surowych
  • 2 duże cebule
  • majeranek  
  • sól, pieprz
  • woda
  • olej
   Obrać cebulę, przekroić na pół i kroić w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć warstwę cebuli, oprószyć solą, pieprzem i 1 łyżką majeranku. Polać 1 łyżką oleju i wymieszać.
  Na cebulę położyć kiełbasy i skropić olejem. Polać 3 łyżkami wody i oprószyć 1 łyżką majeranku.
 Piec ok. 1 godz. w temp. 180'C. W połowie pieczenia podlać kiełbasę 3 łyżkami wody (jeśli potrzeba-można to robić częściej).


Wg: http://nakrytystoliczek.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz