30 marca 2015

Pasztet z selera

 
  • 60 dag selera
  • 2 kostki grzybowe
  • 3-4 grzyby namoczone
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
   Seler zetrzeć na tarce, grzyby, cebule i czosnek posiekać. Wszystkie składniki zalać 1 szkl. wody, dodać roztopione 0,5 kostki margaryny, 4 łyżki oleju. Gotować 10-15 minut. Wystudzić. 

    Dodać:
  • 3 jajka
  • 1 szkl. bułki tartej
  • 1 płaską łyżkę vegety (daję "zielone" ziarenka smaku) - uważać, bo były kostki
  • pieprz
  Wyłożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 45 minut w 180'C.
  Wyjmować dopiero zimne!



Wg: Gabrysia J.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz