10 września 2016

Racuszki z jabłkami


  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 10 łyżek gęstej śmietany (ja daję 18%)
  • 2 niepełne szkl. mąki (ok. 250 g)
  • szczypta soli
  • szczypta proszku do pieczenia ( ale niekoniecznie)
  • 2 duże jabłka
  Jajka ubić z cukrem, dodać śmietanę, mąkę z proszkiem, posolić i lekko wymieszać.
 Obrane jabłka pokroić w  talarki (lub zetrzeć na tarce), wymieszać z ciastem.
 Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć placuszki. Posypać cukrem pudrem.

Wg: Ciocia Jadzia

1 komentarz:

  1. Jak od babci. Na pewno zrobię. :) Zapraszam do siebie.   https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń