- opakowanie warzyw mrożonych "Azja z przyprawą curry"
- 1 pierś z kurczaka
- olej do smażenia
- opakowanie papieru ryżowego – około 20 arkuszy
- opakowanie makaronu sojowego
Pierś z kurczaka myjemy, suszymy i
kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Następnie na rozgrzanym oleju na
patelni smażymy mięso aż do zarumienienia (całość powinna być sypka).
Odstawiamy na bok.
Warzywa przygotowujemy według zaleceń producenta. Siekamy na mniejsze elementy. Odstawiamy na bok.
Makaron chiński przygotowujemy według
instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu hartujemy zimną wodą i siekamy
na mniejsze fragmenty.
Makaron, mięso i warzywa mieszamy razem.
Arkusze papieru ryżowego na 2 sekundy zanurzamy w ciepłej wodzie i
wycieramy czystą ściereczką aby zebrać nadmiar wilgoci. Nakładamy po 2
łyżki farszu i zawijamy jak krokieta (najpierw boki do siebie a potem
zwijamy jak rulon). Odkładamy na bok.
Gdy przygotujemy wszystkie sajgonki
rozgrzewamy frytkownicę (lub olej w garnku) do temperatury 170-180
stopni. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
Wg: http://kulinarnapiniata.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz