20 marca 2014

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami


 
 
 Upiec naleśniki (ok. 6-8 w zależności od patelni)

Składniki na farsz:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 kopiasta łyżka przyprawy do gyrosa
  • 1 cebula
       100-150 g sera żółtego - zetrzeć na tarce

  Pierś z kurczaka, umyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą. Cebulę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plastry.
  Na oleju podsmażyć kurczaka i cebulę, gdy będą usmażone dodać pieczarki. Smażyć do odparowania wody. Dodać śmietanę i jeszcze dusić, aż wszystko zgęstnieje.
  Na każdy naleśnik nałożyć farsz, zawinąć jak gołąbki, włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia i posypać żółtym serem.
  Zapiekać w temp.180'C, aż ser się roztopi i zarumieni.


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz