30 października 2017

Krokiety z serem i pieczarkami



     Usmażyć ok. 10 naleśników
  • 500 g pieczarek
  • 150-200 g żółtego sera
  • 1 duża cebula
  • jajko, bułka tarta
  • sól, pieprz
     Umyte lub obrane pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i na łyżce masła klarowanego lub oleju zeszklić, dodać pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu odparowania wody. 
   Do wystudzonych pieczarek dodać starty ser i wymieszać. Na naleśnika łyżką nakładać farsz i zwijać brzegami do środka. Obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej.
   Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. 



Wg: https://www.facebook.com/Kulinarna-Wiola-553236358145414/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz