5 lutego 2018

Kotlety z kaszy i pieczarek



  • 200 g kaszy jęczmiennej (gryczana pewnie też może być)
  • 500 g pieczarek
  • 0,5 czerwonej papryki
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej
  • sól, pieprz
      Ugotować kaszę i odstawić do wystygnięcia. Pieczarki i paprykę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju. Przestudzone wymieszać z kaszą, jajkiem, przyprawami, dodając 2 łyżki tartej bułki i natkę pietruszki. 
   Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Z przepisu zrobiłam 12 kotletów. Podawać z dowolnym sosem, surówkami.

Wg: Czasopismo "Z życia wzięte"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz