- 200 g kaszy jęczmiennej (gryczana pewnie też może być)
- 500 g pieczarek
- 0,5 czerwonej papryki
- pęczek natki pietruszki
- 1 jajko
- bułka tarta
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- sól, pieprz
Ugotować kaszę i odstawić do wystygnięcia. Pieczarki i paprykę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju. Przestudzone wymieszać z kaszą, jajkiem, przyprawami, dodając 2 łyżki tartej bułki i natkę pietruszki.
Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Z przepisu zrobiłam 12 kotletów. Podawać z dowolnym sosem, surówkami.
Wg: Czasopismo "Z życia wzięte"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz