20 marca 2014

Naleśniki z mięsem - inaczej


Składniki na 4 duże roladki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 8 cienkich słonych naleśników
  • 20 dkg startego sera żółtego
  • 16 cienkich plastrów boczku
  • sól, pieprz, dowolne przyprawy
  Mięso mielone wymieszać z majonezem, cebulą pokrojoną w drobną kostkę i przyprawami. Naleśniki posmarować cienko mięsnym farszem.
  Na farsz położyć drugi naleśnik i również posmarować cienko mięsnym farszem, posypać serem żółtym, położyć dwie ćwiartki jajka.
 Zwinąć jak krokiety. Całość owinąć plastrami boczku i włożyć do naczynia do zapiekania. Przykryć folią aluminiową lub pokrywką, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 40 minut.
  Roladki doskonale smakują na zimno z dowolnym sosem, jak również na gorąco jako danie obiadowe.



 
 
 
  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz