Składniki na 4 duże roladki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 8 cienkich słonych naleśników
- 20 dkg startego sera żółtego
- 16 cienkich plastrów boczku
- sól, pieprz, dowolne przyprawy
Na farsz położyć drugi naleśnik i również posmarować cienko mięsnym farszem, posypać serem żółtym, położyć dwie ćwiartki jajka.
Zwinąć jak krokiety. Całość owinąć plastrami boczku i włożyć do naczynia do zapiekania. Przykryć folią aluminiową lub pokrywką, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 40 minut.
Roladki doskonale smakują na zimno z dowolnym sosem, jak również na gorąco jako danie obiadowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz