17 grudnia 2017

Naleśniki z szynką i pieczarkami




      Ciasto:
  • 120 g mąki pszennej
  • 3 łyżki margaryny - stopić
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
    Zmiksować mleko z jajkami, dodać wystudzoną margarynę i mąkę. Smażyć naleśniki (z przepisu wyszło mi 8 średnich naleśników).


    Farsz:
  • 150 g szynki
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
     Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Obrane pieczarki pokroić w cienkie plastry. Szynkę pokroić w paski. Na patelni zeszklić cebulę, dodać pieczarki. Gdy będą miękkie dodać szynkę. Smażyć przez chwilę. Doprawić farsz solą i pieprzem lub dowolną przyprawą.
   Zwijać nadzienie w naleśnik (jak krokiety). Można jeszcze włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku.
   Ps. Ja zamiast szynki dałam  więcej pieczarek i starty ser.

Wg: https://www.przepisy.pl/
   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz