Ciasto:
- 120 g mąki pszennej
- 3 łyżki margaryny - stopić
- 2 jajka
- 1 szkl. mleka
Zmiksować mleko z jajkami, dodać wystudzoną margarynę i mąkę. Smażyć naleśniki (z przepisu wyszło mi 8 średnich naleśników).
Farsz:
- 150 g szynki
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Obrane pieczarki pokroić w cienkie plastry. Szynkę pokroić w paski. Na patelni zeszklić cebulę, dodać pieczarki. Gdy będą miękkie dodać szynkę. Smażyć przez chwilę. Doprawić farsz solą i pieprzem lub dowolną przyprawą.
Zwijać nadzienie w naleśnik (jak krokiety). Można jeszcze włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku.
Ps. Ja zamiast szynki dałam więcej pieczarek i starty ser.
Wg: https://www.przepisy.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz