20 marca 2014

Placki ryżowe z curry

 
  • 100 g ryżu (1 woreczek)
  • 3 łyżki czubate mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka warzywka
  • 1 łyżeczka curry (ja daję połowę)
  • 0,5 szkl. mleka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (nie daję wcale)
  Do ugotowanego i jeszcze ciepłego ryżu dodać masło (roztopi się, a w zimnym trudno go utrzeć). Gdy ryż wystygnie wsypać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać.
  Kłaść łyżką na gorący olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem.


Wg: Gabrysia J.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz