Wg: http://kobieceinspiracje.pl/
- ok. 500 g fileta z kurczaka
- sól, pieprz
- 1 szkl. mąki pszennej
- 200 ml. wody
- 1 jajko
- 3-4 ząbki czosnku
Filety kroimy na mniejsze kawałki, lekko rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem.
Roztrzepujemy jajko, dodajemy mąkę, wodę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i doprawiamy solą ( ja użyłam 1 łyżeczkę "zielonych" ziarenek smaku). Ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego.
Do ciasta wkładamy filety i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kładziemy mięso na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Ps. Świetnie do kotlecików pasuje dip czosnkowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz