20 marca 2014

Filety zapiekane z żurawiną i serem


  • 2 duże filety z kurczaka (może być filet z indyka)
  • 15-20 dag sera żółtego
  • 4 łyżki żurawiny ze słoiczka
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • sól, pieprz
   Mięso lekko zbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem. Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.
   Przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy żurawiną i posypujemy startym żółtym serem.
  Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 180' i zapiekamy, aż ser się rozpuści.
  Ps. Lepiej piec bez pokrywki, to ser ładnie się zarumieni. Ja piekłam pod przykryciem i żurawina z serem się rozlała, ale i tak pyszne, szczególnie z niebieską kapustą ;)

 
 
Wg: http://restauracjadomowa.blox.pl/html

1 komentarz: