2 sierpnia 2015

Puszyste placuszki drobiowe


  • 2 filety z kurczaka (1 duży)
  • pęczek szczypiorku i zielonej cebulki (dałam 2 pęczki szczypioru z cebulki)
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 1 jajko - ugotowane na twardo
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
     Kurczaka, paprykę i jajko kroimy w kostkę. Zieleninę drobno kroimy. Dodajemy obie mąki oraz żółtka, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
   Białka ubijamy na pianę i dodajemy do drobiowej masy delikatnie mieszając. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron.
   Z podanego przepisu usmażyłam 9 placków.


Wg:http://kobieceinspiracje.pl/ 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz