15 lutego 2015

Sałatka z tuńczykiem i ryżem


  • 100 g ryżu (1 woreczek)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach - wodę odlałam)
  • 4 ogórków konserwowych
  • 1 mała cebula
  •  pęczek natki pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • kawałeczek świeżego chilli (dałam pół łyżeczki mielonego)
    Ryż gotujemy i studzimy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy. Czosnek wyciskamy przez praskę  do składników, dodając tuńczyka, majonez, keczup, posiekane chilli, cukier i sól do smaku.
   Wkładamy na godzinę do lodówki. 
 
Wg: xn--ogrodnikwpodry-xob60t.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz