- 100 g ryżu (1 woreczek)
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach - wodę odlałam)
- 4 ogórków konserwowych
- 1 mała cebula
- pęczek natki pietruszki
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki keczupu
- 2 łyżki majonezu
- 1 płaska łyżeczka cukru
- kawałeczek świeżego chilli (dałam pół łyżeczki mielonego)
Ryż gotujemy i studzimy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy. Czosnek wyciskamy przez praskę do składników, dodając tuńczyka, majonez, keczup, posiekane chilli, cukier i sól do smaku.
Wkładamy na godzinę do lodówki.
Wg: xn--ogrodnikwpodry-xob60t.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz