11 września 2017

Kotlety serowe w kapuście pekińskiej




  • 1 duża kapusta pekińska
  • 300-400 g żółtego sera (lub w plastrach)
  • szynka (użyłam konserwowej) - ale niekoniecznie
  • mąka, jajko, bułka tarta, przyprawy - do panierki
     Kapustę myjemy, odcinamy zewnętrzne liście (tyle ile chcemy zrobić kotletów) i wrzucamy do gorącej wody na 10 minut. Obgotowane liście wykładamy na papierowe ręczniki w celu pozbycia się nadmiaru wody, następnie wykładamy na deskę do krojenia.
   Na liście wykładamy plaster żółtego sera oraz szynkę (można położyć dwie warstwy sera czy szynki). Liście dokładnie zwijamy (jeśli się uda, tak jak krokiety), odcinając zbędny twardszy kawałek na końcu.
   Obtaczamy w mące (ja nie użyłam), jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się każdej ze stron.
   Podawać z surówkami, sałatką lub sosami.



Wg: http://blog.kobieceinspiracje.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz