7 kwietnia 2015

Faszerowane jajka

   

 Farsz z tuńczykiem:
  • 4 jajka na twardo
  • 1/4 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz
     Jajka przecinamy na połówki, wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem i dodatkami. przyprawiamy do smaku.
 
     Farsz ziołowy:
  • 4 jajka na twardo
  • 1 łyżeczka posiekanej pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka rzeżuchy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz
     Farsz serowy:
  • 4 jajka na twardo
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz