- 6 filetów z piersi kurczaka
- 120 ml (1/2 szklanki) miodu
- 120 ml (1/2 szklanki) musztardy
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki suszonej pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Posypać filety z kurczaka solą i pieprzem i włożyć do lekko wysmarowanego tłuszczem naczynia do pieczenia.
W małej miseczce dobrze wymieszać miód z musztardą, bazylią, papryką i pietruszką. Połową mieszaniny polać kurczaka i rozsmarować, żeby dobrze pokryć filety.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Przewrócić filety na drugą stronę i posmarować pozostałą połową marynaty.
Piec przez dodatkowe 20 minut, aż kurczak będzie upieczony, a wyciekające soki będą przejrzyste.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz