Biszkopt:
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szkl. cukru
Masa:
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- 500 ml śmietany 36%
- 1 mały cukier waniliowy
- 1 puszka brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (użyłam tylko 1)
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i dodawać wcześniej przygotowaną galaretkę. Wymieszać z brzoskwiniami i wyłożyć na zimny biszkopt. Wstawić do lodówki.
2 galaretki rozpuścić w 3 i 1/3 szkl. gorącej wody. Ostudzoną i tężejącą wylać na śmietanę. Wstawić do lodówki.
Można na śmietanę położyć odłożone wcześniej brzoskwinie, pokrojone w plasterki lub kostkę.
Ale super wygląda! Niesamowite warstwy :)
OdpowiedzUsuń