21 marca 2014

Murzynko-sernik



Ciasto:
  • 2 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
       Ubijać mikserem i dodawać:
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szkl. mleka
  • 2 szkl. mąki
  • 0,5 szkl. oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżki dżemu (np.wiśniowego)
      Wyrobić ciasto i wylać na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.

 Masa serowa:
  • 0,5 kg twarogu
  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
      Dobrze utrzeć. Kłaść łyżką na ciasto.  Piec ok.40 minut w temp.180'.


Wg: Basia N.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz