- 3 szklanki mąki pszennej
- 20 dag margaryny
- 5 żółtek
- 5 łyżek cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1 kg sera białego-półtłustego
- 1,5 szkl. cukru
- 20 dag masła
- 1 cukier waniliowy
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 jajek
Nadzienie brzoskwiniowe:
- 5 białek
- 1 kisiel (obojętnie jaki)
- 1 szkl. cukru
- szczypta soli
- 1 puszka brzoskwiń
Na ciasto wykładamy masę serową, potem brzoskwinie, na to pianę z kisielem. Potrzeć zamrożone ciasto na tarce i dużych oczkach,
Piec 1 godz. w temp. 180'C.
Wg: Małgosia R.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz