14 kwietnia 2015

Sałatka z zupek chińskich III


  • 2 zupki chińskie (ostra i łagodna) np.Vifon
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 plastrów ananasa z puszki
  • 5-6 średnich ogórków konserwowych
  • 100 g sera żółtego
  • 100 g polędwicy drobiowej (użyłam szynki konserwowej)
  • majonez
     Pokruszony makaron z zupek, wrzucić do miski razem z przyprawami. Dodać pokrojone w kostkę ogórki, cebulę, ananas, polędwicę, żółty ser i odcedzoną kukurydzę. 
   Wymieszać z majonezem i ew. doprawić do smaku (to zależy od ostrości majonezu). Odstawić do lodówki na ok. 2 godz. aby zmiękł makaron.


Wg: http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/

2 komentarze:

  1. Jadłam i nawet mi smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mnie najbardziej ta smakuje: http://busiawkuchni.blogspot.com/2015/01/saatka-z-zupek-pani-w.html :)

    OdpowiedzUsuń