- 2 zupki chińskie (ostra i łagodna) np.Vifon
- 1 czerwona cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 5 plastrów ananasa z puszki
- 5-6 średnich ogórków konserwowych
- 100 g sera żółtego
- 100 g polędwicy drobiowej (użyłam szynki konserwowej)
- majonez
Pokruszony makaron z zupek, wrzucić do miski razem z przyprawami. Dodać pokrojone w kostkę ogórki, cebulę, ananas, polędwicę, żółty ser i odcedzoną kukurydzę.
Wymieszać z majonezem i ew. doprawić do smaku (to zależy od ostrości majonezu). Odstawić do lodówki na ok. 2 godz. aby zmiękł makaron.
Wg: http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/
Jadłam i nawet mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńMnie najbardziej ta smakuje: http://busiawkuchni.blogspot.com/2015/01/saatka-z-zupek-pani-w.html :)
OdpowiedzUsuń