- 2 zupki chińskie (ostra i łagodna) np.Vifon
 - 1 czerwona cebula
 - 1 puszka kukurydzy
 - 5 plastrów ananasa z puszki
 - 5-6 średnich ogórków konserwowych
 - 100 g sera żółtego
 - 100 g polędwicy drobiowej (użyłam szynki konserwowej)
 - majonez
 
     Pokruszony makaron z zupek, wrzucić do miski razem z przyprawami. Dodać pokrojone w kostkę ogórki, cebulę, ananas, polędwicę, żółty ser i odcedzoną kukurydzę. 
   Wymieszać z majonezem i ew. doprawić do smaku (to zależy od ostrości majonezu). Odstawić do lodówki na ok. 2 godz. aby zmiękł makaron.
Wg: http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/
Jadłam i nawet mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńMnie najbardziej ta smakuje: http://busiawkuchni.blogspot.com/2015/01/saatka-z-zupek-pani-w.html :)
OdpowiedzUsuń