20 marca 2014

Sałatka "Gyros"

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • przyprawa "Gyros"
  • 8 dag selera 
  • 10 dag pora
  • 5 dag kapusty pekińskiej
  • 60 dag pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 łyżka keczupu
  • majonez
  • sól, pieprz
   Filet posypać  przyprawą i podsmażyć (ja piekę w piekarniku), pokroić w kostkę i wsypać na dno miski. Na to pokrojone i podduszone pieczarki. Posypać solą i pieprzem.
  Keczup wymieszać z 4 łyżkami majonezu i wyłożyć na pieczarki. Potem pokrojony w talarki por, starty na tarce surowy seler i odcedzona kukurydza.
 Na kukurydzę rozłożyć majonez i posypać pociętą kapustą.



Wg: Basia N.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz