21 czerwca 2015

Filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą

 
 
  • 1 duży filet z kurczaka (lub taki aby wyszły 4 porcje)
  • 250 g mozzarelli
  • 2 pomidory
  • 3-4 ząbki czosnku
  • ulubiona przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz
     Kurczaka umyć, lekko rozbić lub przekroić w poprzek na cieńsze porcje. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posypać przyprawą, odstawić na 10 minut.
   Mozzarellę i pomidory pokroić na 8 grubszych plastrów. Na patelni rozgrzać olej i przysmażyć kurczaka z obu stron. 
   Naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem, układać filety, na nich pomidory, na wierzchu mozzarellę. Ser posypać solą i pieprzem.
   Zapiekać w 200'C do rozpuszczenia sera.

Wg; http://kobieceinspiracje.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz