26 lipca 2015

Filety drobiowe pod pierzynką z pora i fety



  • 1 duża pierś z kurczaka (taka, aby wyszły 4 porcje)
  • 1 średni por
  • 200-250 g sera feta
  • 7 łyżek oliwy
  • 2 łyżki suszonego oregano
  • sól, pieprz
     Rozbite lub przekrojone filety posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i mocno obsmażamy mięso, po kilka minut z obu stron.
   Jasną część pora kroimy w cieniutkie piórka i zalewamy w miseczce pozostałą oliwą. Ser rozgniatamy widelcem w innej misce, tak aby był gładki i doprawiamy pieprzem i oregano. Następnie dodajemy piórka pora z oliwą i mieszamy.
   Podsmażone filety przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego, na każdym układamy porcję porowo-serową. Pieczemy ok.12 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C.

 
Zrobiłam tylko 3 porcje
Wg: http://kobieceinspiracje.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz