- 1 duża pierś z kurczaka (taka, aby wyszły 4 porcje)
- 1 średni por
- 200-250 g sera feta
- 7 łyżek oliwy
- 2 łyżki suszonego oregano
- sól, pieprz
Rozbite lub przekrojone filety posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i mocno obsmażamy mięso, po kilka minut z obu stron.
Jasną część pora kroimy w cieniutkie piórka i zalewamy w miseczce pozostałą oliwą. Ser rozgniatamy widelcem w innej misce, tak aby był gładki i doprawiamy pieprzem i oregano. Następnie dodajemy piórka pora z oliwą i mieszamy.
Podsmażone filety przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego, na każdym układamy porcję porowo-serową. Pieczemy ok.12 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C.
Zrobiłam tylko 3 porcje |
Wg: http://kobieceinspiracje.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz