21 września 2014

Grzybki z jajek

  • ok 6 jajek - ugotowanych na twardo
  • 2 plasterki szynki - startej na grubej tarce
  • 2 plasterki żółtego sera - startego na grubej tarce
  • natka pietruszki - drobno posiekana
  • sól, pieprz
  • majonez
  • 3 torebki czarnej herbaty
   Z jajek odciąć 1/3 ich wysokości najlepiej z tej szerszej strony,wyjąć żółtka. Przygotować napar z mocnej herbaty, wrzucić odciętą część jajka i gotować na wolnym ogniu ok.10- 15 min.
  Z żółtek, szynki, sera żółtego, natki pietruszki i majonezu przygotować farsz, doprawić(majonezu dajemy tyle, aby masa się skleiła, ale nie była za rzadka).
  Farszem napełniamy jajka układamy na talerzu na sałacie farszem do dołu. Kapelusze też napełniamy farszem i dolepiamy do jajka.

Wg:  http://bronislawa70.blox.pl/html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz