28 czerwca 2015

Sernik na zimno z truskawkami


  • 200 g masła
  • 250 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 500 g serka waniliowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1/2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 500-600 g truskawek
     Małą tortownicę wyłożyć biszkoptami (można je nasączyć np.naparem z kawy lub sokiem truskawkowym).
   Masło dokładnie utrzeć z cukrem, dodać żółtka i serki. Wszystko powoli połączyć. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. ciepłej wody. Po wystudzeniu wlać do masy i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na biszkopty i włożyć do lodówki.
   Galaretki rozpuszczamy w 0,5 l. wody, gdy zacznie tężeć wylewamy na truskawki ułożone na masie serowej.

Wg: Małgosia M.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz