Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka gęstej śmietany
- sól, pieprz, maggi
- 150 g sera żółtego
- bułka tarta-na panierkę
Szpinak odmrażamy i wrzucamy na patelnię. Gotujemy do odparowania wody. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, maggi i śmietanę.
Wszystko gotujemy jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Do ostudzonego szpinaku dodajemy starty na dużych oczkach żółty ser i dokładnie mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz i zawijamy krokiety. Maczamy w pozostawionej części ciasta, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju na złoty kolor.
Wg: http://www.przyslijprzepis.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz