19 czerwca 2015

Krokiety ze szpinakiem i żółtym serem


  Usmażyć ok. 8 naleśników, zostawiając trochę ciasta do panierki.
 
   Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • sól, pieprz, maggi
  • 150 g sera żółtego
  • bułka tarta-na panierkę
     Szpinak odmrażamy i wrzucamy na patelnię. Gotujemy do odparowania wody. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, maggi i śmietanę. 
   Wszystko gotujemy jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Do ostudzonego szpinaku dodajemy starty na dużych oczkach żółty ser i dokładnie mieszamy.
   Na każdy naleśnik nakładamy farsz i zawijamy krokiety. Maczamy w pozostawionej części ciasta, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju na złoty kolor. 
 
Wg: http://www.przyslijprzepis.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz