- 1 korpus z kurczaka (ja dałam 2 "pałeczki", ale można użyć rosół z dnia poprzedniego)
- włoszczyzna
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka ziela ang.
- 3-4 ziemniaki
- 200 g groszku mrożonego
- 100 g makaronu np. kolanka lub świderki
- 100 g serka topionego
- natka pietruszki, koperek
- sól, pieprz
Mięso z warzywami, listkiem laurowym i ziarenkami ziela ang. gotować na małym ogniu do miękkości. Kurczaka i warzywa wyjąć. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do zupy, dodać zielony groszek i gotować ok. 15 minut, do miękkości ziemniaków.
Pokroić w kostkę ugotowaną marchewkę. Wrzucić do zupy. Dodać makaron i pokrojony serek topiony. Gotować, aż ser się rozpuści (makaron może być al'dente, zmięknie z upływem czasu). Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec dodać posiekany koper i natkę pietruszki.
Wg: http://kobieceinspiracje.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz