15 listopada 2014

Filet pod pierzynką z pieczarek


  • filet z kurczaka
  • pieczarki
  • ser żółty
  • majonez
  • cebula
  • sól, pieprz
   Filet delikatnie rozbić na cieńszy placek (albo przekroić na dwa cienkie), posypać solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w piórka, podsmażyć z pieczarkami. 
   Filety włożyć do naczynia żaroodpornego (lub na blaszkę), na nie kłaść pieczarki z cebulą i posmarować majonezem (nałożyć łyżeczką dwie "kupki" a majonez pod wpływem ciepła sam się rozpłynie), Zapiec ok. 30 min., w temp.180'C. Po tym czasie posypać serem startym na tarce i włożyć jeszcze na 10 minut do piekarnika. 
 
Wg: http://kulinarnyzakatekao12.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz