- filet z kurczaka
- pieczarki
- ser żółty
- majonez
- cebula
- sól, pieprz
Filet delikatnie rozbić na cieńszy placek (albo przekroić na dwa cienkie), posypać solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w piórka, podsmażyć z pieczarkami.
Filety włożyć do naczynia żaroodpornego (lub na blaszkę), na nie kłaść pieczarki z cebulą i posmarować majonezem (nałożyć łyżeczką dwie "kupki" a majonez pod wpływem ciepła sam się rozpłynie), Zapiec ok. 30 min., w temp.180'C. Po tym czasie posypać serem startym na tarce i włożyć jeszcze na 10 minut do piekarnika.
Wg: http://kulinarnyzakatekao12.blogspot.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz