21 marca 2014

Sałatka z kurczaka z curry

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 25 dkg makaronu np. małe muszelki
  • 1 p. curry
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • olej
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka octu winnego
  Makaron gotujemy, odcedzamy, studzimy. Kurczaka tniemy na drobne kawałki i podsmażamy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy sporo curry tak, by kurczak nabrał wyraźnego żółtego koloru. Paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą makaron, kurczaka, groszek, kukurydzę i paprykę.
 Dodajemy łyżkę octu winnego i kilka łyżek oliwy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz