- 3 jajka
- 1,5 szkl. cukru (dałam trochę mniej)
- 3 szkl. mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 200 g płynnego miodu
- 250 ml kwaśnej śmietany (18%)
- 2 łyżki zimnej wody
- 200 g margaryny (ja używam Kasie)
- 1 op. przyprawy do piernika
- 1 łyżka kakao
Margarynę ucierać z cukrem, dodając żółtka, miód, wodę, śmietanę, mąkę zmieszaną z sodą, kakao, przyprawą do piernika.
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Wyłożyć do foremki - keksówki, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 160'C, przez ok. 40 - 60 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać orzechami (ja orzechy dałam do ciasta).
Wg: https://www.deon.pl/
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń