- 1 kg kapusty kiszonej
- 1 kostka grzybowa
- 2 cebule
- 2 listki laurowe
- 3 ziarenka ziela ang.
- maggi, pieprz, mąka, olej
Kapustę odciskamy a jeśli mocno kwaśna, to przepłukujemy wodą, następnie kroimy. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną kapustę. Podsmażamy tyle, żeby poszczególne "nitki" zrobiły się ciemno-brązowe.
Gdy kapusta będzie rumiano-brązowa, dolewamy wodę tyle, aby ją lekko zakryła. Dodajemy kostkę grzybową, listki oraz ziarenka. Dusimy bez przykrycia do momentu, aż woda wyparuje.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy cebula się przyrumieni, dodajemy trochę mąki i mieszamy w celu uzyskania jednolitej zasmażki. Dodajemy do kapusty i mieszamy doprawiając pieprzem i paroma kroplami maggi.
Wg: http://wielkiezarcie.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz