- 1 filet z kurczaka-podwójny (ok.250-300g)
- 1 większa cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 4 łyżki curry
- 200g jogurtu naturalnego (zwykły-nie grecki)
- pieprz
- 2 torebki ryżu
Pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną pierś. Podsmażamy, aż się ładnie zarumieni.
Następnie dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez prasę czosnek. Całość chwilę podsmażamy.
W międzyczasie gotujemy w garnku wodę na ryż, który gotujemy wg zaleceń na opakowaniu. Kiedy cebula się zeszkli przyprawiamy pieprzem i dodajemy curry. Mieszamy szybko, aby przyprawa się nie przypaliła i dodajemy jogurt.
Całość podsmażamy, aż jogurt zacznie lekko bulgotać. Wykładamy na ryż.
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń