Ciasto:
- 6 białek
- 0,5 szkl. cukru
- 1 szkl. maku
- 50 g kokosu
- 1 budyń waniliowy
- 1 szkl. mleka
- 0,5 szkl. cukru
- 200 g masła
- 6 żółtek
- olejek migdałowy (parę kropel)
- 1 duża paczka biszkoptów
- alkohol (czysta wódka)
- polewa czekoladowa (używam gotowej)
Połowę mleka zagotować z cukrem. Budyń rozmieszać z żółtkami i resztą mleka. Wlać do gotującego się mleka z cukrem i zagotować. Ostudzić.
Utrzeć masło, dodać do zimnego budyniu. Dobrze wymieszać z olejkiem migdałowym i wyłożyć na wystudzone ciasto.
Biszkopty nasączyć wódką i układać na kremie. Polać polewą czekoladową.
Wg: Terenia Sz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz