- 1 kg. kapusty kiszonej
- 1 duży filet z kurczaka
- 500 g pieczarek
- 2 duże cebule
- kilka grzybków suszonych
- koncentrat pomidorowy (daję ok.1/2 słoiczka)
- majeranek
- liść laurowy
- 4 ziarenka ziela ang.
- po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej
- sól, pieprz
Pierś z kurczaka ugotować z vegetą (albo tylko posolić) i suszonymi grzybkami. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć go i włożyć przepłukaną i drobniej pokrojoną kapustę. Gotować do miękkości.
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na oliwie z pokrojoną w kostkę cebulą. Przełożyć do garnka z kapustą, dodać liść laurowy, ziele ang, majeranek i papryki.
Pokroić pierś z kurczaka, przesmażyć na oliwie po pieczarkach i wrzucić do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy i po chwili gotowania, doprawić do smaku.
Gotować by nadmiar wody odparował, kapusta lubi być dłużej gotowana :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz