30 października 2017

Kotlety schabowe w naleśnikowej panierce



  • 5 kotletów schabowych (kto nie jada - może być drób)
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżki przyprawy do gyrosa
  • 2 ząbki czosnku (lub więcej)
  • sól, pieprz
     Kotlety rozbić tłuczkiem, posypać solą, pieprzem i natrzeć zgniecionym czosnkiem. Odłożyć na pół godziny. 
   Jajka roztrzepać, dodać mleko, mąkę, paprykę i przyprawę do gyrosa. Ciasto musi mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. 
   Kotlety maczać w cieście i smażyć na złotobrązowy kolor na gorącym oleju.

Wg: czasopismo "Cała Ty"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz