- 60 dag selera
 
- 2 kostki grzybowe
 
- 3-4 grzyby namoczone
 
- 2 cebule
 
- 2 ząbki czosnku
 
 
   Seler zetrzeć na tarce, grzyby, cebule i czosnek posiekać. Wszystkie składniki zalać 1 szkl. wody, dodać roztopione 0,5 kostki margaryny, 4 łyżki oleju. Gotować 10-15 minut. Wystudzić.  
    Dodać:
- 3 jajka
 
- 1 szkl. bułki tartej
 
- 1 płaską łyżkę vegety (daję "zielone" ziarenka smaku) - uważać, bo były kostki
 
- pieprz
 
  Wyłożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 45 minut w 180'C.
  Wyjmować dopiero zimne!
Wg: Gabrysia J. 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz